Znajdź nas na facebooku
Dotacje
Zapraszamy na przejażdżki drezynami! powrót do strony głównej
powrót do strony głównej
powrót do strony głównej

Karta dańKarta win, trunków i napojów

ŚNIADANIA

Śniadania podajemy DO GODZ 12 00

Jajecznica na maśle z chlebem (z 3 wiejskich jaj, masło)

Jajecznica na boczku (z 3 wiejskich jaj, masło)

Jajka sadzone na kiełbasie (2 szt.) (masło)

Omlet z szynką i żółtym serem (z 3 wiejskich jaj,)

Omlet z konfiturą (z 3 wiejskich jaj,)

Parówki (2 szt.) (musztarda, ketchup, masło)

Śniadania podajemy z pieczywem
Śniadania podajemy DO GODZ 12 00

NA DOBRY POCZĄTEK

Dwie pajdy chleba wiejskiego ze smalcem

Proziaki Dynowskie z masłem czosnkowym (2 szt.) DANIE REGIONALNE

Każde danie przygotowywane jest indywidualnie.
Prosimy o zrozumienie iż wymaga to czasu.

sałatki

Sałatka z grillowanym kurczakiem (sałata lodowa, ananas, pomidor, żółty ser, kurczak grillowany, sos z marynowanym pieprzem, grzanki)

Sałatka z oliwkami (sałata lodowa, papryka, ogórek, pomidor, oliwki, ser Favita, sos vinaigrette, grzanki)

Sałatka z tuńczykiem (sałata lodowa, papryka, tuńczyk, jajko, cebula, pomidor, sos vinaigrette, grzanki)

ZUPY

Żurek Dynowski (kiełbasa, boczek, pieczarki, jajko) - 500 ml DANIE REGIONALNE

Flaczki wołowe - 500 ml

Kapuśniak - 500 ml

Kartoflanka - 500 ml

Grochówka* - 500 ml

Barszcz czerwony z jaśkiem - 350 ml

Barszcz czerwony wiejski (z jajkiem) - 500 ml

Grzybowa z łazankami* - 350 ml

Zupa gulaszowa z mięsem wołowym * - 350 ml

Barszcz czerwony z uszkami (uszka z grzybami) - 350 ml

Barszcz czerwony z krokietem (krokiet z mięsem lub z kapustą)

Barszcz czerwony solo - 200 ml

Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem - 500 ml

Rosół z domowym makaronem (tylko w niedziele) - 500 ml

Zupy podajemy z pieczywem
!!!Na życzenie klienta podajemy pół porcji zupy!!!

DANIA Z KUCHNI

Kotlet schabowy - 180 g

Filet z kurczaka w migdałach - 200 g

Ryba smażona (dorsz lub miruna)

Schab pieczony z sosem - 170 g

Zrazy wołowe - 220 g

Filet z kurczaka panierowany - 180 g

Gołąbki w sosie (pieczarkowym lub pomidorowym) 2 szt.

Żeberka duszone w kapuście - 450 g

Golonka z kością z pieca (musztarda, chrzan)

Wątróbka drobiowa z pieczarkami i cebulą - 250 g

Fasolka po bretońsku * - 350 ml

Bigos *- 400 g

DANIA Z GRILA

Sandacz

Pstrąg

Szaszłyk(polędwiczki wieprzowe, boczek, cebula, papryka, ogórek, pieczarki)

Karkówka (pikantny sos) - 160 g

Filet z kurczaka - 160 g

Kiełbasa - 200 g (musztarda, ketchup)

Kaszanka (musztarda) - 200 g

Do dań z grilla solo podajemy pieczywo

PLACKI ZIEMNIACZANE

Solo (4 szt.)

Ze śmietaną (4 szt.)

Z sosem pieczarkowym (4 szt.)

Po węgiersku (z gulaszem wołowym)

½ porcji placków po węgiersku (z gulaszem wołowym)

PIEROGI

Pierogi ruskie (10 szt.)

Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami (10 szt.)

Pierogi z kapustą świeżą i białym serem (10 szt.)

Pierogi kresowe (kasza gryczana, grzyby) (10 szt.)

Pierogi z mięsem (10 szt.) (z mięsa wołowego)

W sezonie proponujemy również pierogi z owocami

NALEŚNIKI

Z serem (3 szt.)

Z dżemem (3 szt.)

Z prażonymi jabłkami (3 szt.)

Z kremem czekoladowym i bitą śmietaną (3 szt.)

DODATKI

Ziemniaki - 250 g

Frytki - 150 g

Dufinki - 150 g

Talarki - 150 g

Cząstki ziemniaczane - 150 g

Ryż lub kasza gryczana - 150 g

Surówki

Surówka z kapusty kiszonej - 150 g

Surówka z kapusty pekińskiej - 150 g

Surówka z kapusty białej - 150 g

Surówka z buraczków - 170 g

Surówka z selera - 170 g

Surówka z marchewki z ananasem - 150 g

Mizeria - 150 g

Ogórek kiszony - 160 g

Pomidory z cebulą - 170 g

Sałatka wiosenna (sałata, pomidor, ogórek, sos śmietanowy, ser Favita) - 240 g

Zestaw surówek - 170 g

Buraczki na ciepło - 180 g

Kapusta zasmażana - 180 g

Warzywa z wody - 170 g (brokuł, kalafior, marchewka)

*- Dania, które nie zawsze są w menu

Desery

Puchar lodowy - lody Grycana

Czekolada na gorąco - 120 ml

Ciasto (szarlotka, sernik)

Szarlotka na ciepło z gałką loda i bitą śmietaną


powrót do góry strony

Karczma "Pod Semaforem" - Bachórz (koło Dynowa). Skontaktuj się z nami »